Glöm inte av att besiktiga nybygget!

Det är viktigt att besikta nybygget innan man flyttar in. En besiktning gör en oberoende person som kan hitta eventuella fel. Har man byggt och betalat mycket pengar vill man ju inte att det ska finnas fel. Men det kan finnas och då ska man få hjälp att rätta till dem. Besiktningsanmärkningar är ofta mycket allvarliga och bör åtgärdas omgående av entreprenören. Kontakta alltid en oberoende person för att få hjälp med besiktningsanmärkningar. För om entreprenören gör det kan man inte lita på att det de kommer fram till stämmer. De vill såklart inte erkänna att de har gjort fel. Det finns ett bra företag som erbjuder denna tjänst här i Södertälje och jag har vänt mig till dem och det är jag glad att jag gjorde.

?Det fanns inga fel i villan enligt byggfirman som byggt huset men det visade sig vara ganska många fel och det är fel jag inte hade kunnat upptäcka själv, som att golvet i vardagsrummet lutade en halv centimeter eller att det var en spricka i husgrunden. Sedan var inte trappräcket riktigt fastskruvat och ett barn hade lätta kunnat ramla och skada sig. Så jag är verkligen glad att dessa fel upptäcktes och att den som byggde huset måste rätta till dem eller ge mig ekonomisk kompensation. Jag rekommenderar alla som byggt något nytt att besikta det som byggts oavsett om det är ett garage eller ett förråd eller en villa. Det är det värt! Det kostar inte så mycket att göra den här besiktningen och har man betalat kanske flera miljoner för ett bygge så kan man väl lägga några tusenlappar på att vända sig till detta företag inom besiktningsanmärkningar. Är det någonting ni funderar över eller om ni vill fråga mig något så gör det här nedanför i så fall.

Varma hälsningar Niklas.